Details

Geplaatst door op 2012-05-10

De Beastie Boys bestaan uit Adam Yauch (MCA) (5 augustus 1964 – 4 mei 2012), Mike Diamond (Mike D) en Adam Horovitz (King Adrock). Lange tijd golden deze blanke Joodse jongens uit de middenklasse als een uitzondering in het hiphopwereldje dat voornamelijk door zwarte jongens uit de getto’s wordt bevolkt.

Ze begonnen begin jaren ’80 als hardcore punkband in de New Yorkse scene, maar evolueerden geleidelijk aan richting hiphop. In hun beginjaren stonden ze bekend als feestbeesten, maar geleidelijk aan zijn ze zich ook met politieke zaken gaan bezighouden. Zo hebben ze in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van George W. Bush actief kritiek geuit op de persoon en het beleid.

In de zomer van 1985 joeg de band menig tienermeisje de stuipen op het lijf toen ze in het voorprogramma stonden van Madonna’s eerste Amerikaanse tour: The Virgin Tour. Madonna zelf zei echter een groot fan te zijn.

Op 20 juli 2009 liet Adam Yauch (MCA) via een videoboodschap op hun website weten dat de Beastie Boys hun geplande toer moesten uitstellen wegens gezondheidsredenen. Hij overleed op 4 mei 2012 aan de gevolgen van kanker in zijn linker speekselklier. Hij werd 47 jaar oud.

[bron: Wikipedia]

Deze documentaire toont hun ‘Rise to Power’ in de hiphop scene…

Plaats een Comment!