Details

Geplaatst door op 2011-07-28

Filmmaker, schrijver en politiek activist Michael Moore traint zijn satirische oog op Amerika’s obsessie met geweren en geweld in deze derde feature-length documentaire, die zijn titel dankt aan een aantal losstaande incidenten.

Op 20 april 1999, kort voordat de twee studenten Eric Harris en Dylan Klebold aan hun beruchte killing spree begonnen op de Columbine High School in Littleton, woonden zij een bowlingcursus bij een bowlingbaan in de buurt van de school bij, diezelfde bowlingbaan werd twee jaar later het toneel van een overval en drievoudigmoord.

Michael Moore’s documentaire, die in de voetsporen treedt van Roger and Me en The Big One, snijdt een vlezig onderwerp aan: de controle op vuurwapens. Moore zoekt vakkundig en beargumenteerd naar een antwoord op een onmogelijke vraag: waarom vermoorden Amerikanen elkaar vaker dan mensen in elke andere democratische natie?

Moore richt zijn zoektocht rond de schietpartij op de Columbine High School en het neerschieten van een 6-jarige door een ander in de buurt van zijn eigen geboortestad Flint, Michigan.

Plaats een Comment!