Details

Geplaatst door op 2011-12-06

In 2002 produceerde Groot-Brittannië 15 procent van zijn eigen cannabis. In 2010 is dat cijfer 90 procent, en de politie in het hele land ontmantelen op zijn minst drie hennepkwekerijen per dag. Georganiseerde bendes responderen, op de stijgende vraag naar cannabis onder de jeugd van Groot-Brittannië, door het instellen van geavanceerde kwekerijen in buitenwijken en leegstaande magazijnen. Uit onderzoek blijkt een derde van de Britse 15-jarigen cannabis te hebben gerookt en een kwart van de jongeren van 16-24 rookt regelmatig.

Presentator Rickie Haywood Williams duikt verder dan de krantenkoppen die de massa probeert bang te maken, om achter de werkelijke impact van het blowen te onderzoeken. Rickie gaat mee met de politie van Avon en Somerset op razzia’s, en rijdt in een hittezoekende helikopter die de kwekerijen moet onthullen door middel van hi-tech warmtebeeldapparatuur. Hij ontmoet ook een huisbaas die geschokt was toen bleek dat zijn huurder in feite deel uit maakte van een georganiseerde bende die cannabis verbouwde in elke slaapkamer van zijn huis.

Rickie’s reis voert hem ook naar Amsterdam en verschillende vergaderingen met een aantal van de drie miljoen Britse cannabisrokers, van degenen die hun gewoonte fel te verdedigen tot anderen die spijt hebben van het effect dat het heeft gehad op hun leven.

Plaats een Comment!