Details

Geplaatst door op 2011-10-12

‘Can’t Stop Eating’ is documentaire die het leven van verschillende mensen met het Prader-Willi-syndroom (PWS) volgt. De film speelt zich af in Gretton House, vlakbij Kettering in Engeland. Gretton House is een door de overheid gefinancieerd zorgtehuis met de bedoeling om mensen te helpen die lijden aan PWS.

Prader-Willi-syndroom is een zeldzame genetische aandoening waarbij zeven genen (of een subset daarvan) op chromosoom 15 (q 11-13) zijn verwijderd of onvoltooid (chromosoom 15q gedeeltelijke verwijdering) van het vaderlijke chromosoom.

De film richt zich op een nieuwe bewoner, Joe Blackburn, 21 jaar en begint de documentaire met een gewicht van meer dan 190 kg (420 lbs) en vreest voor zijn gezondheid. De docu volgt zijn strijd om te integreren met bestaande leden van het huis.

De tweede inwoner waar de documentaire zich richt op is Tamara Allwood, die op een gegeven moment op het randje van de dood balanceerde door overmatig eten, maar tegen de tijd van het filmen genoeg autonomie heeft opgedaan om haar moeder te bezoeken in Londen. De 27-jarige Tamara is vervreemd van haar moeder, die Tamara’s ziekte nooit goed heeft kunnen begrijpen. De ziekte werd relatief laat in Tamara’s leven gediagnosticeerd.

Plaats een Comment!