Details

Geplaatst door op 2011-11-19

Uitgezonden slechts enkele dagen nadat het proces van Dr Conrad Murray schuldig werd verklaard voor de onvrijwillige doodslag van Michael Jackson, deze krachtige en dramatische documentaire verkent de relatie tussen de King of Pop en zijn persoonlijke arts, met exclusieve toegang tot Dr Murray en zijn verdediging.

De documentaire is gefilmd met Murray en volgde hem gedurende het proces zelf, weg van de schijnwerpers van de publieke belangstelling.

De film onderzoekt het privé leven van Jackson waar het controversiële gebruik van krachtige medicatie een manier van leven was, waar een man aanbeden door miljoenen leefde als een virtuele kluizenaar en waar een onbekende cardioloog uit Las Vegas zich een onverwachte metgezel, vertrouweling werd van een van de meest beroemde mannen in de wereld.

Toen Michael Jackson overleed op 25 juni 2009 waren er slechts twee mensen in de kamer: Jackson en Dr Conrad Murray. Deze observationele en onafhankelijke documentaire onthult de fatale vriendschap achter de krantenkoppen en onthult de keten van gebeurtenissen die hebben geleid tot een dode man en de ander vechtend tegen de bierkaai voor zijn reputatie en vrijheid.

De documentaire wordt voorafgegaan door een 15-minuten gesprek waarin Dr Murray’s versie van de gebeurtenissen is verteld en wordt uitgedaagd door gerespecteerde journalist Steve Hewlett.

Plaats een Comment!