Details

Geplaatst door op 2011-05-17

WoW, oftewel World of Warcraft, is een pc-game die door miljoenen mensen op aarde wordt gespeeld. Mensen kunnen een virtueel personage maken en missies voltooien om deze personage beter te maken. Al jaren zijn er fans van de game die dag en nacht achter de pc duiken om hun personage uit te bouwen.

Deze viruele wereld bezit ook een valuta, waardoor het een zeer lucratieve business kan zijn om hier ook ‘echt’ geld mee te verdienen. In China bevinden zich daadwerkelijk bedrijven die zich hier mee bezig houden. Voor deze bedrijven werken vaak jongeren van tussen de 20 en 26 jaar om op deze manier geld te verdienen. De jongeren werken soms 10 uur per dag aan een personage die ze voor anderen voor een bepaald bedrag naar een ‘hoger’ level brengen.

In WoW hangt een mysterieuze gloed om de chinese farmers of chinese goldfarmers zoals ze door de ‘normale’ spelers van WoW ook wel worden genoemd…

De omstandigheden van waar en hoe deze jongeren leven wordt in deze docu breed uitgemeten. Wat doet het met deze zogenoemde chinese farmers? Waarom hebben zij hiervoor gekozen?

Plaats een Comment!