Details

Geplaatst door op 2012-01-23

Het Arcus College in Heerlen wist in de afgelopen jaren 60 miljoen euro te sparen en werd zo het rijkste ROC van Nederland. Het geld werd koste wat het kost opzij gezet voor de bouw van een futuristische scholencomplex. Het onderwijs werd er niet beter op. Hoe kan het dat een onderwijsinstelling zijn belangrijkste taak zo kon verwaarlozen? En wat moet er gebeuren met de acht panden die het Arcus college achterlaat in Heerlen, dat toch al kampt met enorme leegstand?

3 Comments

 • De documentaire geeft een helder beeld en is zeer herkenbaar voor in- en outsiders.
  Echter, ieder ROC bestuur (en ander schoolbestuur) dat beweert dat zij prioriteit geven aan investeren in docenten boven investeren in nieuwbouw, heeft boter op zijn hoofd.

  Ook in mijn ROC wordt op geen enkele wijze geld in beter onderwijs geinvesteerd, en maakt de schoolleiding (CVB in collegiale samenwerking met schoolmanagement) andere keuzes.

  Tja, en als de overheid vervolgens de andere kant op kijkt, komt de zonnekoning in de ROC bestuurder als van nature bovendrijven, en heeft de docent voor de zoveelste keer het nakijken.

 • Scholiertje 7 jaren geleden

  Ik zat me echt te verbazen over deze documentaire! Is hier vanuit de overheid dan helemaal geen toezicht op hoe er met het geld van de belastingbetaler wordt omgegaan?

  Ik heb echt te doen met de leraren die eigenlijk in de frontlinie staan van dit alles. Buiten het feit dat ze zich een slag in de rondte moeten werken krijgen ze ook niet echt een bepaalde backup van het management. Schande en ook nog eens dodelijk voor onze kenniseconomie…

  Kijk nu al uit naar de volgende aflevering van De Slag om Nederland! Admin kun je die ook zsm plaatsen op deze site?

Plaats een Comment!