Details

Geplaatst door op 2011-07-06

Alcohol is verreweg de meest gebruikte vorm van intoxicatie – en een gevaarlijke daarin. Dus waarom drinken de meeste van ons meer dan de aanbevolen hoeveelheid? Waarom heeft alcohol zo’n grote aantrekkingskracht tot ons? Hoeveel over de relatie met drank staat geschreven in onze genen? En wat zijn de echte gevaren van kinderen die te vroeg beginnen met drinken?

Verslavingsdeskundige John Marsden, die wel van een drankje houdt, maakt een professionele en persoonlijke onderzoeksreis door de geschiedenis en onze relatie met alcohol.

Hij ondergaat fysieke en neurologische onderzoeken om vast te stellen wat de impact is van zijn alcohol gebruik. Ook vindt hij uit waarom de ene het moeilijker vindt dan de ander om alcohol te laten staan. Zelfs op 14-jarige leeftijd is er manier om te kijken naar welke gezonde kinderen gevoelig zijn voor een verslaving en welke niet.

John onderzoekt tot slot nog een drug dat wordt ontworpen dat hetzelfde effect en voordelen heeft als alcohol maar zonder de gevaren. Gaat deze drug alcohol in de toekomst vervangen?

Plaats een Comment!