Details

Geplaatst door op 2012-12-09

Vanuit vogelperspectief zien we condors boven de Andes zweven; geelvleugelara’s verkennen het hart van het Amazonegebied en kolibries en aasgieren laten ons dit continent op een unieke manier zien. Op onze tocht zien we Machu Picchu, de Nazca-lijnen en de wereldsteden Rio de Janeiro en Santiago van boven. In Patagonië schaduwen reuzenstormvogels orka’s die op zeehonden jagen door zich met hun gigantische lijf het strand op te laten drijven.

In Nationaal Park Iguazú duiken roetgierzwaluwen door de watervallen om in gemeenschappelijke slaapplaatsen weg te kruipen, terwijl kolibries zich in het water vermaken. Diep in de Andes scheren vluchten van wel veertig condors hoog door de lucht op zoek naar kadavers van runderen of guanaco’s. Op een andere plek duwt een condormoeder haar jong zachtjes naar de rand van een 200 meter hoge rots, zijn eerste vliegles.

Diep in het Amazonegebied zoeken ara’s geneeskrachtige klei, met een massa mensenschuwe oerwouddieren in hun kielzog, zoals slingerapen en tapirs die uit zijn op hetzelfde goedje. In Peru cirkelen condors boven vechtende zeeleeuwen in afwachting van slachtoffers, en vogels verzamelen zich op hun massale uittocht naar het noorden langs het Panamakanaal. In Costa Rica belagen monniksgieren schildpadden die in het zand hun eieren leggen, en plukken de stuiterende eieren uit de lucht.

Plaats een Comment!