Details

Geplaatst door op 2011-05-19

Een van de grootste financiële schandalen in de Amerikaanse geschiedenis is toch wel het ‘Enron’-schandaal. Enron was een energiebedrijf in Amerika uit de jaren tachtig. Enron leverde in het begin vooral gas. Begin jaren negentig richtte Enron zijn pijlen op de beurs. Hun ‘core-business’ verschoof naar het kopen en verkopen van leveringscontracten op de termijnmarkt. In een mum van tijd investeerde Enron in onder ander water, telecommunicatie, metaal, chemie, internet en verzekeringen. Enron werd hèt Amerikaanse voorbeeld van hoe er succes te behalen viel in de nieuwe economie.

Achter de schermen gaf Enron echter veel meer uit dan erin kwam en hielden ze de schulden uit de boeken door complexe constructies met dochterondernemingen. De bazen van Enron waande zich onaantastbaar, maar in 2002 viel dan toch het doek. Met een grootschalig onderzoek naar het reilen en zeilen van het bedrijf.

Bekijk in deze documentaire hoe het allemaal begon, wat voor groei Enron meemaakte en hoe genadeloos het zich weer de grond in boorde.

Plaats een Comment!