Details

Geplaatst door op 2011-12-13

De dramatische verhalen van Noord-Koreanen die alles riskeren, waaronder marteling en executie, om de repressie en de honger van hun thuisland te ontsnappen en de veiligheid in het zuiden te bereiken.

De grens tussen de twee Korea’s is zo zwaar bewaakt dat vluchtelingen worden gedwongen te vluchten naar China, het ontwijken van grenswachten en het riskeren om dood te vriezen tijdens het oversteken van de rivier die de twee landen scheidt. Eenmaal in China, zijn ze gedwongen om een geheim leven te leiden. De vrouwen worden vaak verkocht voor gedwongen huwelijken of prostitutie, want als de Chinese autoriteiten dit ontdekt worden ze teruggestuurd.

Deze documentaire volgt twee vrouwen die besloten hebben over te gaan tot de volgende fase van de reis, een wanhopige poging om Zuid-Korea te bereiken. Voor May betreft dit een 6437 kilometer lange reis door de jungle van Laos en Thailand, om asiel aan te vragen in Bangkok. Voor Guem Hee, betekent dit het kopen van een vals paspoort en het riskeren van een arrestatie, op elk moment. Voor beide vrouwen is het een ontroerend verhaal over het achter laten van hun dierbaren en de grootste gok van hun leven.

Categorie:

Alle Docu's, Politiek

Plaats een Comment!