Details

Geplaatst door op 2012-10-29

Sinds hij twee jaar oud was en begon te praten, heeft Cameron Macauley verteld over zijn eerdere leven op het eiland Barra. Cameron woont samen met zijn moeder, Norma, in Glasgow. Ze zijn nog nooit naar Barra geweest.

Hij vertelt van een wit huis, met uitzicht op de zee en het strand, waar hij zou spelen met zijn broertjes en zusjes. Hij vertelt van de vliegtuigen die worden gebruikt om te landen op het strand. Hij vertelt over zijn zwart-witte hond.

Barra ligt voor de westkust van Schotland, 220 mijl van Glasgow. Het kan alleen worden bereikt door een lange zeereis of vlucht van een uur. Het is een, verre voorpost van de Britse eilanden en is de thuisbasis van iets meer dan duizend mensen.

Cameron is nu vijf, en hij staat nog steevast bij zijn verhaal. Hij praat onophoudelijk over zijn familie uit Barra, zijn moeder en papa uit Barra. Zijn vorige vader heette Shane Robertson en hij stierf toen hij werd aangereden door een auto.

Moeder Norma beschouwt zichzelf als ‘open-minded’ en zou graag willen weten of er een rationele verklaring voor Cameron’s herinneringen en overtuigingen zijn dat hij eerder lid was van een familie op Barra. Haar eerste aanloophaven is Dr Chris French, een psycholoog die artikelen schrijft voor ‘The Skeptic’ magazine dat paranormale verschijnselen ontkracht. Niet geheel verrassend disconteert hij de reïncarnatie verhalen dat een kind over-actieve verbeeldingen kan creeeren gevoed door de veelheid van tv-programma’s en de gemakkelijke toegang tot het web.

Volgende stap in Norma’s onderzoek is een bezoek aan Karen Majors, een educatieve psycholoog die gespecialiseerd is in kinderen en hun fantasie. Zij is van mening dat Cameron’s getuigenissen zeer verschillend zijn van denkbeeldige vrienden van leeftijdsgenoten.

Het is duidelijk geworden voor Norma dat er geen gemakkelijke antwoorden zijn op de vragen die door Cameron’s herinneringen zijn ontstaan. Cameron heeft voortdurend gevraagd om naar Barra te gaan. Norma heeft uiteindelijk besloten om die reis te wagen…

Plaats een Comment!