Details

Geplaatst door op 2011-06-07

In Amerika bevinden zich veel gasrijke landerijen die opgekocht worden door energiemaatschappijen. Boeren en landeigenaren verkopen hun land in ruil voor grote bedragen met als uiteindelijk doel gaswinning.

Halliburton is zo’n Multinational. Waarschijnlijk denk je: “Waar ken ik dat bedrijf ook alweer van?”. Halliburton is gespecialiseerd in het winnen van fossiele brandstoffen. Samen met Halliburton’s dochteronderneming KBR, een constructie bedrijf, wisten zij grote contracten te vergaren aan de ‘wederopbouw’ van Iraq en het bouwen van verscheidene militaire basissen en rafinaderijen aldaar. CEO van dit bedrijf is Dick Cheney. Cheney was overigens ook vice-president in de regering Bush, initiator van ‘the war on terror’ ;).

Enfin, we blijven voor deze documentaire even op het grondgebied van de Verenigde Staten waar deze docu laat zien hoe meedogenloos Halliburton te werk gaat om zoveel en zo snel mogelijk dit gas uit de aarde te knijpen. Dit keer op eigen territorium ten koste van alles.

Een eye-opener!

Plaats een Comment!