Details

Geplaatst door op 2012-10-22

Deze documentaire, eerste uitzending op HBO gedurende de maand november en december 2006, onthult de gevaren van stemmachines gebruikt tijdens de Amerikaanse ‘midterm’- en de presidentsverkiezingen. Elektronische stemmachines tellen ongeveer 90% van Amerika’s stemmen in de provinciale-, staats- en federale verkiezingen. De technologie wordt ook steeds vaker gebruikt in andere landen zoals in Canada, het Verenigd Koninkrijk, Europa en Latijns-Amerika. Gefilmd over drie jaar brengt dit expos het onderzoek van een team van activisten en hackers als noodbel aan de industrie die het elektronisch stemmen mogelijk gemaakt, onder andere de Diebold corporatie.

“Hacking Democracy” onthult schokkend bewijs van de vuilnisbakken van Texas, de stembussen van Ohio, het legt de geheimhouding rondom de telling bloot, stemmen die in de prullenbak verdwijnen en gehackte software.

Uiteindelijk blijken onze stemmen te kunnen worden gestolen zonder een enkel spoor. “Hacking Democracy” culmineert in de beroemde ‘Hursti Hack’, een duel tussen de Diebold stemmachines en een computer hacker uit Finland met de democratie van de wereld op het spel.

Plaats een Comment!