Details

Geplaatst door op 2012-05-15

Waarom heeft melodie zo’n diepe invloed op ons, al vanaf onze geboorte? Muziek raakt onze diepste emoties, en is in staat om inspirerende liefde, verdriet, geloof en hoop te brengen. Maar hoe werkt een melodie eigenlijk?

In deze film kijkt componist Howard Goodall naar de basiselementen van melodieën. Waarom zijn sommige melodieuze vormen voor alle culturen over de hele wereld gelijk? Kunnen succesvolle melodieën geschreven worden in willekeurige volgorden? Zo niet, wat zijn dan de bekende melodische patronen waar componisten van diverse soorten muziek keer op keer op terugvallen, en waarom werken ze?

We maken een reis door de eeuwen heen. Howard kijkt naar de vreemde band tussen Tudor Engeland en de Mississippi Delta, en onthult melodieuze vormen voor alle culturen die onze wereld rijk is. Na een spoor van diverse muzikale bronnen van Gustav Mahler, Paul Simon en Shaker hymnen tot aan Bulgaarse volksliederen, middeleeuwse koormuziek naar uiteindelijk de showtoppers van Broadway waar hij de beproefde trucs van de componisten onthult.

Plaats een Comment!