Details

Geplaatst door op 2012-10-07

Recent onderzoek heeft aangetoond wat de relatie is tussen de schadelijke effecten van drugs ten opzichte van hun huidige classificatie in de wet, met een aantal verrassende conclusies tot gevolg. Misschien wel het meest verrassende van alles is dat alcohol, oplosmiddelen en tabak (alle niet-geclassificeerde geneesmiddelen) worden beoordeeld als gevaarlijker dan ecstasy, 4-MTA en LSD (alle klasse A drugs). Als het huidige ABC-systeem behouden blijft, zou alcohol worden beoordeeld als een klasse A drugs en tabak klasse B.

De wetenschappers die betrokken zijn en de leden van de overheidsadviescommissie die gaat over de classificatie van intoxicatiemiddelen, hebben na grondige evaluatie van de sociale en individuele schade die wordt veroorzaakt door 20 van de meest gevaarlijke drugs in het Verenigd Koninkrijk en geloven dat dit de basis moet vormen voor de toekomstige ‘blacklist’. Ze denken dat het huidige ABC-systeem te willekeurig is en niet gebaseerd is op wetenschappelijk bewijs.

Hoe kan het dat het drugsbeleid onveranderd is gebleven in de afgelopen 40 jaar, en moeten ze hervormd in het licht van dit nieuwe onderzoek?

Plaats een Comment!