Details

Geplaatst door op 2012-11-15

Hoe word je volwassen? De documentaire Jeugd van Tegenwoordig volgt drie jonge mensen tijdens de zomer van 2012. Alle drie bereiden ze zich voor op de rest van hun leven.

Nina de Koning (20), een jonge ambitieuze schrijfster van erotische verhalen, gaat voor het eerst op kamers in Amsterdam. De Marokkaanse kickbokser Othman Allach (21) moet aan het einde van de zomer de gevangenis in. En emo Nick Muiser (18) uit Enkhuizen probeert zijn leven weer op de rit te krijgen nadat hij door zijn vader uit huis is gezet. Terwijl ze volop genieten van de zomer, staat tegelijkertijd een nieuw tijdperk voor de deur.

Volwassen worden
Filmmaker Sjoerd Oostrik legt met zijn documentaire Jeugd van Tegenwoordig vast hoe Nina, Othman en Nick de zomer van 2012 beleven. ‘Wat ik bijzonder vind aan dit project, is om in drie totaal verschillende werelden gezogen te worden’, zegt Oostrik. Maar hoe verschillend de drie en hun problemen ook zijn, ze struikelen allemaal over dezelfde vraag: volwassen worden, hoe doe je dat eigenlijk?

Plaats een Comment!