Details

Geplaatst door op 2011-09-16

De BAFTA bekroonde presentator reist af naar het noorden van Californië, naar de beruchte San Quentin State Prison. De in 1852 gebouwde gevangenis, San Quentin is een van de oudste gevangenissen van Amerika en lijdt aan chronische overbevolking. Hoewel het bekend staat om zijn ‘deathrow’ is de voornaamste taak het huizen van 3000 moordenaars, seksuele roofdieren en kleine criminelen.

Louis Theroux besteedt twee weken met deze gevangenen en al snel ontdekt dat ze een vreemde wereld bewonen binnen een wereld met eigen regels en zijn eigen brutale gedragscode.

Hij ontmoet onder andere David Silva met een straf van 521 jaar en 11 levenslange gevangenisstraffen en 23 uur per dag achter slot en grendel zit. Silva’s misdaden zoals hij ze beschrijft ‘zouden nooit meer worden vergeten’, en hij vertelt hoe hij omgaat met het vooruitzicht van eeuwige opsluiting.

Louis ontmoet Deborah en Rob een transgender echtpaar die leven als man en vrouw, en hoe Deborah na 20 jaar van voortdurende beledigen, nu San Quentin ziet als een huis.

Plaats een Comment!