Details

Geplaatst door op 2012-10-07

De eerste van een vier-delige onderzoek naar een wereld van hebzucht en roekeloosheid die leidden tot financiële ineenstorting.

In de eerste aflevering van Meltdown horen we over de vier mannen die de wereldeconomie deden crashen: een hypotheken miljardair, een bankier met een fatale zwakte, een woest Wall Street roofdier, en de macht achter de troon.

De crash van september 2008 bracht de grootste faillissementen in de wereldgeschiedenis, meer dan 30 miljoen mensen in de werkloosheid duwend en het brengen van een groot aantal landen aan de rand van een faillissementen. Wall Street draaide de klok terug naar 1929.

Maar hoe heeft het allemaal zo verkeerd kunnen gaan?

Gebrek aan overheidsregulering, makkelijke leningen in de Amerikaanse huizenmarkt betekende dat iemand in aanmerking kon komen voor een woningkrediet met geen regelgeving vanuit de overheid.

Ook concureerde Londen met New York als de bancaire hoofdstad van de wereld. Gordon Brown, de Britse minister van Financiën op dat moment, introduceerde ‘light touch regelgeving “- het gaf bankiers de vrije hand in de markt.

Dit alles, en met belangrijke spelers die de verkeerde financiële beslissingen namen, stevenden we af op ‘s werelds grootste financiële ineenstorting.

Plaats een Comment!