Details

Geplaatst door op 2011-08-04

Het geweld in Mexico loopt uit de hand nu rivaliserende drugskartels de strijd om de smokkelroutes naar Amerika zijn begonnen. Mexico’spresident heeft de oorlog verklaard aan de gangsters, maar het enige resultaat lijkt een escalatie van moord en doodslag te zijn.

Meer dan 7000 mensen werden gedood in het drugs gerelateerde geweld die in 2009 en 2010 al begon met een gruwelijke en bloedige start. De man die aan het hoofd staat van het meest machtige drugskartel, Chapo Guzman, blijft tussen de vingers van de politie glippen.

Bestempeld als één van de rijkste en machtigste mannen ter wereld, worden Guzmans exploits verheerlijkt in folk songs en zijn recente huwelijk werd naar verluidt bijgewoond door hoge Mexicaanse ambtenaren.

Katya Adler reisde diep in het hart van een schokkende conflict, ze legt de menselijke verhalen achter de schijnbaar willekeurige en het verontrustende geweld bloot. Katya vraagt zich af ​​of de voortzetting van de vrijheid van de machtigste drugskoerier van de wereld, Joaquin ‘Chapo’ Guzman, het bewijs is dat de regering de oorlog niet de baas is.

Plaats een Comment!