Details

Geplaatst door op 2013-01-09

Voor veel Londenaren is de zomer een kans om het lawaai en de drukte van de hoofdstad ontvluchten op zoek naar ontspanning en zon in het buitenland, maar terwijl de Britten afreizen naar de warme stranden wordt Londen de topbestemming voor super-rijke Arabische toeristen en hun supercars.

Deze documentaire geeft inzicht in de instroom van supercars en hun rijke eigenaren in het centrum van Londen die elke zomer terugkeert.

Deze high rollers ruilen de verzengende hitte van hun huizen in het Midden-Oosten voor de koelte van het Verenigd Koninkrijk, steeds meer super rijke Arabieren pakken hun tassen en auto’s voor hun jaarlijkse vakantie in de hoofdstad.

De miljoen-pond kostende Bugatti Veyron en extravagante Koenigsegg supercars zijn uitgegroeid tot een gemeenschappelijk gezicht in de straten van Londen, maar het heeft de meningen van de bewoners er niet beter op gemaakt.

Deze elite supercar eigenaren, vaak jonge Arabieren in hun twintiger jaren, genieten van pronken met hun motoren, maar veel bewoners in de buurten Knightsbridge en Chelsea zijn minder enthousiast, ze zeggen dat de zomer in de stad ondraaglijk is geworden.

De lokale bevolking klaagt over slapeloze nachten veroorzaakt door gierende banden, gillende motoren en snelheidsovertredende auto’s die door de smalle straatjes racen, waardoor de politie geen andere keuze heeft dan alleen boetes uit te delen dan voor geluidsovertredingen en berispen voor diegene die rijden zonder de juiste verzekering, belasting en/of verkeerde kentekenplaten rijden.

Het supercar fenomeen heeft ook aanleiding gegeven tot een schare fans van ‘carparazzi': jonge – veelal mannelijke – Britten die de nieuwste aanwinsten komen bekijken, fotograferen en filmen en deze post ze online: hoe luidruchtiger en glanzender de supercar, hoe beter.

Plaats een Comment!