Details

Geplaatst door op 2011-12-06

‘Moderne Masters’ is een vier-delige docu-serie waarin het leven en werk van de grote vier kunstenaars van de 20e eeuws uiteen wordt gezet: Henri Matisse, Pablo Picasso, Salvador Dali en Andy Warhol.

In de loop van de documentaire onderzoekt, presentator en journalist, Alastair Sooke waarom deze kunstenaars zo belangrijk zijn geweest en onderzoekt hij hoe hun invloed tot op de dag van vandaag nog steeds aanwezig is.

Hij begint met Andy Warhol, de koning van de Pop Art. Op zijn reis wordt hij vergezeld door Dennis Hopper, pakt een kwast mee met Carla Bruni en bestudeert hij Marilyn. Onderweg ontdekt hij hoe briljant Andy Warhol onze obsessies met het consumentisme, beroemdheid en de media lokaliseerde en portretteerde en deze dan opnieuw uitvond.

Journalist Alastair Sooke ontdekt hoezeer de kunstenaar Henri Matisse ons moderne leven heeft beïnvloed. Sooke legt uit waarom Matisse’s kunst zo speciaal wordt beschouwd en kijkt ook naar hoe briljant het gebruik van kleur en de vereenvoudiging van de vorm blijft illustratoren, ontwerpers en natuurlijk artiesten van vandaag blijft inspireren.

Het leven van Pablo Picasso is een spannend verhaal van rebellie, rijkdom, vrouwen en grote kunst. In deze aflevering reist journalist Alastair Sooke door Frankrijk, Spanje en de VS om enkele werken van deze grote kunstenaar te bekijken en zijn levensverhaal te vertellen.

Salvador Dali was de grootste clown van de kunst, maar was hij ook een van de grote genieën? Sooke spoort het leven en werk van de populaire surrealistische kunstenaar op, door te reizen door heel Europa en Amerika. Van zijn oorsprong in Spanje, naar zijn hoge jinx in New York in de jaren ’70, Sook onthult het fascinerende levensverhaal van deze kunstenaar en verklaart de gedachte achter en de impact van zijn beroemdste werken.

Plaats een Comment!