Details

Geplaatst door op 2011-07-17

Murderball, beter bekend als Wheelchair Rugby, is een spel bedacht door gehandicapte atleten, die net zo agressief is als de naam doet vermoeden. Murderball wordt gespeeld met been-brekende intensiteit, typische elementen van het spel is trash-talking, enkele frontale botsingen, en af en toe wordt er een speler uit zijn gemodificeerde rolstoel gegooid.

Het spel is uitgegroeid tot een officieel evenement bij de Paralympics, een wereldwijde competitie voor gehandicapte sporters, en de Verenigde Staten en Canada zijn felle rivalen in het evenement geworden. Toen Joe Soares uit het Amerikaanse team werd gezet, werd hij zo woedend en zwoor wraak door zich bij het Canadese team te voegen als als coach, die leidde hij tot een overwinning voor Team Canada in de Paralympics.

In 2004, volgde documentairemaker Henry Alex Rubin en journalist Dana Adam Shapiro beide teams op hun reis naar Athene, Griekenland, voor de Paralympics 2004. Ze documenteren ook de felle concurrentie tussen de twee teams (vooral de Amerikanen, bitter gestoken door wat zij zagen als Soares ‘verraad’).

Murderball biedt een close-up van het Rolstoel Rugby toernooi 2004, evenals de persoonlijke verhalen van de atleten die door passie gedreven zijn en vastbesloten zijn te winnen – als een van hen zegt: “Ik ben hier niet voor een knuffel, ik ben hier voor een medaille. ‘Murderball’ verkreeg enorm enthousiaste reviews in tijdens zijn première…

Plaats een Comment!