Details

Geplaatst door op 2013-06-25

Over de jonge vrouw Priscilla, erfelijk belast met een dodelijke ziekte, die op haar 26e verjaardag zichzelf euthanasie ‘cadeau’ doet na een heftig verjaardags/afscheids-feest.

Vanaf haar 16e weet Priscilla dat ze erfelijk belast is met dezelfde ziektes als haar moeder en wilde ze zichzelf deze lijdensweg besparen. Ze verliest haar moeder als kind en verdiept zich al jong in de mogelijkheden van euthanasie, voor als de tijd daar is. Op haar 25e wordt haar lijden uitzichtloos.
Deze jonge Amsterdamse vrouw is bekend in het uitgaansleven rond het Leidseplein. Ze wordt ‘Vlindertje’ genoemd naar haar leven als nachtvlinder. Vanaf de diagnose op haar 16e besluit ze elke dag en nacht te vieren en ‘het ervan te nemen’.

In de aangrijpende documentaire Nachtvlinder zien we Priscilla in haar laatste dagen voordat ze euthanasie krijgt en overlijdt in een hospice.

Met haar autonome levenshouding en volkse wijsheid ‘Pluk de dag’ maakt ze diepe indruk. Evenals Priscilla’s beste vriendinnen die haar hartverwarmend steunen terwijl ze geconfronteerd worden met de aanstaande dood van hun geliefde vriendin.

Plaats een Comment!