Details

Geplaatst door op 2012-10-17

Het mysterieuze en eeuwenoude Voynich Manuscript is geschreven door een onbekende auteur, geïllustreerd met bizarre, raadselachtige foto’s en samengesteld in een taal die zelfs de beste cryptografen niet kunnen decoderen. Nu volgt Naked Science nieuwe aanwijzingen in de jacht naar de identiteit van de auteur.

Het Voynich manuscript wordt beschreven als “meest mysterieuze manuscript van de wereld”. Het werk dat dateert uit het begin van de 15e eeuw komt mogelijk uit Noord-Italië. Het is vernoemd naar de boekhandelaar Wilfrid Voynich, die het kocht in 1912.

Sommige pagina’s ontbreken, maar de huidige versie omvat ongeveer 240 pagina’s perkament, de meeste met illustraties. Een groot deel van het manuscript bestaat uit kruiden manuscripten uit die periode met illustraties en informatie over planten en hun mogelijke toepassingen voor medische doeleinden. Echter, de meeste van de planten komen niet overeen met bekende soorten en het manuscript en de taal zijn onbekend en onleesbaar. Het is allicht een bepaalde vorm van gecodeerde cijfertekst. Het Voynich manuscript is bestudeerd door vele professionele en amateur-cryptografen, waaronder Amerikaanse en Britse code-analytici van zowel de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog tot op heden zonder resultaat.

Plaats een Comment!