Details

Geplaatst door op 2011-12-08

Deze verbazingwekkende documentaire geeft langverwachte erkenning aan een groot en onbegrepen man van de wetenschap. Het leven van Nikola Tesla is een inspirerend voorbeeld van de kracht van een mens om de wereld te veranderen met technologie en revolutionaire ideeën.

Nikola Tesla (1856-1943) was een van de meest fascinerende wetenschappers van de 20e eeuw. Hij bedacht en ontwikkelde de technologie die ons elektriciteit, afstandsbedieningen, neon en tl-verlichting, radio en nog veel meer heeft gebracht… Alle basis-uitvindingen die nu de wereld verbinden met de macht en informatie.

Hij was een briljante en charismatische immigrant wiens talent hem naar de hoogte van een beroemdheid bracht. Hij vocht voor erkenning met Thomas Edison, J. Pierpont Morgan, Guglielmo Marconi, en George Westinghouse. Mark Twain prees de genie. Ze zijn allemaal personages in deze docu, de allereerste om het volledige verhaal van het leven en werk van Tesla te vertellen.

Net als vele genieën, was Tesla niet een gewone man. Hij gaf in zijn leven aan zijn visioenen te realiseren, terwijl anderen maakte miljoenen mensen met zijn uitvindingen. Tragisch genoeg stierf hij berooid en bijna vergeten.

Plaats een Comment!