Details

Geplaatst door op 2012-11-05

Vice reist af naar de Indiase stad Sangli waar een groep radicale sekswerkers hun lichaam verkopen in de naam van de hindoe-godin Yellamma. Lokale sekswerker Anitha nodigt ons uit voor de lunch in haar bordeel; toont ons haar zelfgemaakte “sex kamers” en vertelt ons hoe het is om een religieuze prostituee in het moderne India te zijn.

Daarna steken we de grens over naar Karnataka, het centrum van de oude Devadasi traditie, om het mysterie van de Godin Yellamma bloot te leggen, en te ontdekken hoe een religieus icoon een rechtvaardiging voor kinderprostitutie werd. We ontmoeten twee tiener Devadasi’s, Mala en Belavva, om over seks te praten, sari’s, en hoe ze omgaan met de dodelijke dreiging van HIV.

Een dansende Devadasi travestiet steelt de show in de volgende fase van onze reis, als we dieper in de duistere wereld van de tempel prostitutie duiken. Hij nodigt ons uit voor chai, geeft onze gastheer een manicure, en leert ons een paar kneepjes van het vak. We verkennen het huis van de meest geprezen Devadasi hoerenmadam om uit te vinden hoe ze de volgende generatie van meisjes de seksindustrie inlokt.

Voor de grote finale gingen we naar het jaarlijkse volle maan festival in Saundatti, het meest prestigieuze evenement in de Devadasi kalender. De kleuren, het dansen en de feesten van het festival verhullen de duisternis van het onderliggende doel: kinderseks en mensenhandel. Hier komen mensenhandelaars, pooiers en hoeren madams uit heel India jonge meisjes en jongens werven voor de seksindustrie in de naam van de Godin Yellamma.

Plaats een Comment!