Details

Geplaatst door op 2011-12-29

Tweedelige documentaireserie die beschuldigingen onderzoekt door CIA-functionarissen en westerse diplomaten dat Pakistan er niet in slaagt om te voldoen aan zijn bondgenootschappen in de oorlog tegen het terrorisme.

In mei van dit jaar schoten de Amerikaanse Special Forces Osama Bin Laden dood in Pakistan. Het openbare Pakistan is een van de nauwste bondgenoten van Amerika toch werd elke stap van de operatie geheim gehouden voor het land.

Grotendeels gefilmd in Pakistan en Afghanistan gaan we in deze twee-delige documentaireserie na hoe een vermeende bondgenoot beschuldigd wordt, door top CIA-functionarissen en westerse diplomaten, van het veroorzaken van de dood van duizenden coalitie soldaten in Afghanistan.

Het is een beschuldiging die ontkend wordt door het militaire establishment van Pakistan, maar de documentairemakers ontmoeten Taliban-commandanten die de steun beschrijven die ze uit Pakistan kregen op het gebied van wapens, training en een plek om te verstoppen.

De tweede film in deze boeiende twee-delige documentaireserie laat zien hoe Groot-Brittannië en Amerika overtuigend bewijs in handen kregen dat Pakistan in het geheim samenspeelde met de Taliban en hoe zij erachter kwamen dat ze waren bedrogen.

Het vertelt het verhaal van hoe, onder het bewind van president Obama, een geheime oorlog tegen Pakistan werd gevoerd. Taliban-commandanten vertellen de filmmakers die, tot op de dag van vandaag, schuilplaatsen hebben in Pakistan, hun bewapenen en helpt hen Westerse troepen te doden. Een recent gevangen zelfmoordenaar beweert dat hij werd opgeleid door de Pakistaanse inlichtingendienst.

Plaats een Comment!