Details

Geplaatst door op 2012-11-19

De documentaire ‘Space Dive’ vertelt het verhaal van het historische record die Felix Baumgartner neerzette door een vrije val vanaf de rand van de ruimte naar de Aarde te maken.

De wereld keek met ingehouden adem toe hoe Felix op, 15 oktober 2012, de eerste persoon werd die een vrije val maakte en door de geluidsbarrière ging, na het springen van 128.100 ft (24 mijl).

Space Dive toont beelden van Felix’ camera’s, terwijl hij brak door de geluidsbarrière. De documentaire volgt Felix omdat hij jaren van training onderging onder het toeziend oog van 82-jarige kolonel Joe Kittinger, de man die het originele record op zijn naam had staan toen hij 50 jaar geleden van 19 mijl terugviel op de aarde (102.000 voet), sindsdien zijn twee mannen gestorven in soortgelijke pogingen.

Tijdens de intensieve fysieke training leggen de camera’s vast hoe de basejumper worstelt om een ernstige claustrophic reactie op het bewegings-beperkende drukpak te overwinnen. We zien hoe de missie in de laatste fase van de beklimming bijna werd afgebroken, en zagen hoe Felix bijna ging spinnen en bewusteloos raakte tijdens de sprong.

Plaats een Comment!