Details

Geplaatst door op 2012-01-16

Alcoholverslaafden, die leven toch op straat? Fout! Van de twee miljoen mensen met een verslaving in Nederland, hebben er maar 300.000 geen vaste verblijfplaats.

De grote meerderheid van de verslaafden leeft gewoon in een huis, heeft een gezin en gaat iedere dag werken. De documentaire 3Doc Code Rood: Succesvol verslaafd gaat juist over hen. Het zijn managers, ondernemers, directeuren en artiesten. Mensen waarvan niemand in eerste instantie verwacht dat zij verslaafd zijn.

Verslaafd aan bier
Documentairemaakster Jessica Villerius volgt de 46-jarige Peter. Hij is journalist, heeft een vrouw en een zoon, een mooi huis en is al dertig jaar verslaafd aan zwaar bier. Volgens hem is het drinken er langzaam in geslopen, maar zijn vrouw verwoord het anders: “Hij drinkt iedere dag. Het gaat alleen nog maar om dat stomme bier.” Ze stelt Peter een ultimatium: het bier eruit of ik eruit.

Privékliniek
Peter besluit zich te laten behandelen in een luxe privékliniek in Thailand. Het is niet goedkoop, want naast de bijdrage van de zorgverzekeraar moet hij vijfduizend euro betalen. Maar het huwelijk van Peter staat op het spel, en daarom laat hij niets aan het toeval over. Hij begint samen met andere bekende Nederlanders en politici aan de behandeling. Peter weet het zeker: hij gaat nooit meer drinken.

Plaats een Comment!