Details

Geplaatst door op 2011-12-13

Hoe en wat we eten is radicaal veranderd in de afgelopen decennia met de alles verterende opkomst van de supermarkt. Maar welke prijs betalen we voor het gehomogeniseerde, goedkope en gemakkelijke voedsel waar supermarkten gespecialiseerd in zijn? In een twee-delige docuserie onderzoekt journaliste Jane Moore hoe supermarkten invloed hebben op het voedsel dat op ons bord eindigt en onthult de tekenen dat het voedsel dat we kopen niet is geproduceert op de manier waarop we denken. Met behulp van een combinatie van undercover beeldmateriaal en wetenschappelijke analyse onderzoekt Supermarket Secrets of het voedsel in de supermarkt echt zo goed is als het eruit ziet, of de prijzen zo goed zijn als ze lijken en wat er gebeurt achter de schermen in de productie van supermarktvoedsel. Deze documentaire bestaat uit twee delen.

Het eerste deel behandelt de bio-industrie, kippen, en de algemene kwaliteit van het supermarktvoedsel.

Het tweede deel gaat over koeienmelk, voedselnormen, etensresten, pesticiden, voedselglobalisering en verlies van kwaliteit van onze producten. Een zeer belangrijke documentaire die iedereen zou moeten kijken. Het geeft je de feiten over het vlees en voedsel dat je eet. Na het bekijken krijg je allicht meer begrip voor Vegetarisch, Veganistisch, Biologisch voedsel.

Plaats een Comment!