Details

Geplaatst door op 2011-12-29

Een meeslepende drama-documentaire die het verhaal verteld van hoe, drie jaar na de aanslagen op 7 juli 2005 in Londen, een druk winkelcentrum in Bristol het doel werd van een verwoestende terroristische aanslag. Echter, de jonge man die dit van plan was, was niet je typische terrorist. Andrew Ibrahim werd geboren in een middenklasse, liefdevolle, christelijke familie, had een bevoorrechte opvoeding en ging naar prestigieuze openbare scholen. Hoe kon deze jongen veranderen in een zelfmoordterrorist?

Deze docu/reconstructie probeert deze vraag te beantwoorden, daarnaast zien we interviews met vrienden van, klasgenoten en zijn moeder. Ook de politie getuigenis en beveiligingsbeelden van de camera’s die die dag elke beweging filmde die hij deed komen aan bod.

Meest sinistere is echter dat de docu een kijkje neemt in de de wereld van het online extremisme, die Andrew veranderde in een terrorist, en de filmpjes die hij online zag, laat elke moeder denken wat haar zoon achter gesloten deuren uitvoert…

Plaats een Comment!