Details

Geplaatst door op 2011-12-23

Het beeld van de kerstman is universeel herkenbaar als een van de meest eeuwige en populaire legendes van het christendom, maar de schijnbaar tijdloze vrolijke oude man met zijn tas gevuld met speelgoed, de bestuurder van rendieren en schoorstenen naar beneden glijdend, is een relatief modern imago.

‘The Legends of Santa’ laat zien hoe het hedendaagse beeld van de kerstman een culminatie van eeuwen van geschiedenis en legendes.

De legendes van Santa Claus kunnen honderden jaren terug worden getraceerd aan een monnik genaamd St. Nicholas. Er wordt aangenomen dat Nicholas ergens werd geboren rond 280 na Christus in Patara, in de buurt Myra in het hedendaagse Turkije.

Veel bewondering voor zijn vroomheid en vriendelijkheid werd St. Nicolaas het onderwerp van vele legenden. Er wordt gezegd dat hij al zijn geërfde rijkdom weg gaf en reisde af naar het platteland om de armen en zieken te helpen.

Een van de bekendste van de St. Nicolaas verhalen is dat hij drie arme zusters gered heeft van de slavernij of prostitutie door hen een bruidsschat te schenken zodat ze konden trouwen.

In de loop van de verspreidde Nicholas’s populariteit en werd hij bekend als de beschermer van kinderen en zeelieden.

Zijn feestdag wordt gevierd op de verjaardag van zijn dood, 6 december. Dit werd traditioneel beschouwd als een gelukkige dag om grote aankopen te doen of om te trouwen.

Plaats een Comment!