Details

Geplaatst door op 2012-11-26

De geschiedenis van het boeddhisme is het verhaal van een man die een geestelijke reis naar Verlichting maakt, en van de leringen en manieren van het leven die zich daarin ontwikkelde.

Siddhartha Gautama – De Boeddha

Door het vinden van de weg naar Verlichting, werd Siddhartha de pijn van het lijden meester en initieerde een wedergeboorte in de richting van het pad van de Verlichting en werd bekend als de Boeddha of ‘ontwaakte’.

Een leven van luxe

Siddhartha Gautama werd geboren rond het jaar 580 voor Christus in het dorp Lumbini in Nepal. Hij werd geboren in een koninklijke familie, en door zijn bevoorrechte leven was hij geïsoleerd van het lijden van het leven; lijden zoals ziekte, ouderdom en dood.

Het ontdekken van wrede werkelijkheid

Op een dag, na het zijn tiener jaren, zijn huwelijke en z’n eerst geboren kind, ging Siddhartha voor het eerst buiten de koninklijke omheining waar hij woonde. Toen hij naar buiten ging zag hij, ook voor de eerste keer, een oude man, een zieke man, en een lijk. Dit maakte zo’n indruk op Siddhartha. Hij leerde dat ziekte, leeftijd, en de dood het onvermijdelijke lot van de mens is. Een lot dat niemand kan voorkomen.

Het worden van een heilig man

Siddhartha zag die dag ook een monnik, en hij besloot dat dit een teken was om zijn beschermde koninklijke leven te verlaten en te leven als een dakloze heilige man. Siddhartha’s reizen lieten hem veel meer zien van het het lijden van de wereld. Hij zocht naar een manier om de onvermijdelijkheid van de dood, ouderdom en pijn te ontsnappen door te studeren met andere religieuze mannen. Dit gaf hem niet voldoendende antwoord.

Plaats een Comment!