Details

Geplaatst door op 2012-11-05

We hebben een buitengewone relatie met honden, hechter dan met elk ander dier op de planeet. Maar wat maakt de band tussen ons zo bijzonder?

Onderzoek naar honden wint aan momentum, en wetenschappers onderzoeken hen als nooit tevoren. Van de nieuwste fossiele bewijzen naar de evolutie van de hondachtigen en de cognitieve experimenten, honden zijn verandert in de nieuwe chimpansees als venster in het begrijpen van onszelf. Waar komt deze relatie vandaan? In Siberië onthult een experiment op een unieke fokkerij het verbazingwekkende geheim van hoe wolven geëvolueerd zijn tot de honden van nu. Zweedse onderzoekers tonen hoe de mens/hond-verhouding wordt gestimuleerd door een krachtige hormoon ook verantwoordelijk voor de binding tussen moeders hun baby’s.

Waarom zijn honden zo goed in het lezen van onze emoties? Horizon ontmoet Betsy, naar verluidt ‘s werelds meest intelligente hond, en vergelijkt haar ongelooflijke vaardigheden met die van kinderen. Man’s beste vriend heeft onlangs een stap verder gemaakt, hij helpt ons genen te identificeren die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van ziekten bij de mens.

Plaats een Comment!