Details

Geplaatst door op 2012-11-26

Jason Bourne is de ultieme CIA-agent, gehersenspoeld en geherprogrammeerd voor het uitvoeren van moorden voor een geheime cel binnen een geheim agentschap. Zo vergezocht als het klinkt, in deze aflevering van The True Story, zien we dat veel aspecten van Robert Ludlum’s boeken, en de daaropvolgende Bourne film franchise, gebaseerd zijn op feiten.

In een uniek interview met Bourne Identity regisseur Doug Liman beschrijft hij hoe de Iran-Contra zaak, waarin zijn vader de hoofdaanklager was, een real-life inspiratiebron voor ‘Treadstone’ was, de fictieve geheime cel in de boeken. Hij onthult ook hoe zijn ongelooflijke ontmoetingen met een echte moordenaar hielp Bourne’s persona te creëren.

We zien ook het bizarre, geheime mind control programma genaamd MK Ultra, gericht op het creëren van een gehersenspoeld ‘Manchurian Candidate’, en onthullen het tragische verhaal van een vrouw die beweert dat ze werd gedrogeerd en elektrische schok behandelingen kreeg in de vergaande MK Ultra experimenten. Tot slot onderzoeken we de opleiding in wapens en de geavanceerde rijtechnieken die de real-life Bournes van de speciale activiteiten divisies moeten ondergaan.

Plaats een Comment!