Details

Geplaatst door op 2012-05-14

In de documentaireserie Uit de bak, aan de bak, duiken programmamaaksters Mildred Roethof en Annegré Bosman in de wereld van jong volwassen ex-delinquenten die aan de bak willen.

Uit de bak, aan de bak portreteert jongeren die in hun leven zijn geconfronteerd met heftige, vaak meervoudige problemen. Vaderloosheid, agressie, drugsverslaving of een liefdeloze opvoeding waar verwaarlozing de boventoon voerde. Daarnaast hebben de jongeren op school vaak niet hun beste tijd gehad.

De zevendelige tv-serie bestaat uit drie opzichzelfstaande tweeluiken van elk 2 x 25 minuten en één aflevering van 25minuten. In het eerste tweeluik het verhaal van de 17-jarige Diego. In 2005 komt de dan 11-jarige Diego in het nieuws. Als 8-jarige is hij door jeugdzorg in de jeugdgevangenis Harreveld geplaatst waar hij regelmatig seksueel wordt misbruikt door groepsgenoten.

Glans in zijn leven
In Uit de bak, aan de bak laten de jongeren zien wat ze waard zijn en er alles aan willen doen om de aansluiting met de maatschappij niet te missen. Zo gaat Diego met een professioneel team van topsporters waaronder Ernesto Hoost (oud-vechtsporter) en Gerard Egberts (oud-wielrenner) proberen glans in zijn leven terug te krijgen.

Plaats een Comment!