Details

Geplaatst door op 2012-02-23

Deze documentaire laat zien hoe Heineken bier wordt gebrouwen, volgens een 150 jaar oud recept, in de Nederlandse steden Zoeterwoude en Den Bosch.

National Geographic volgt de verschillende stappen van het brouwproces, het kiezen van de juiste gerst en hop, met behulp van water van top-kwaliteit, mouterij, brouwen, gisten, lageren, en natuurlijk de verpakking van het bier in de iconische groene Heineken flesjes.

In aanvulling op het brouwproces biedt de documentaire een groot inzicht in de vele andere aspecten die Heineken de leider maken in het internationale segment van premium bieren.

Onderwerpen als de rijke geschiedenis en traditie van het bedrijf en de afzet van het Heineken merk in de wereld.

De film besteedt bijzonder veel aandacht aan hoe het bedrijf duurzaamheid heeft opgenomen in al haar bedrijfsprocessen, met name in het efficiënte gebruik van water en energie.

De documentaire toont vooral de grote expertise en passie van de medewerkers van Heineken, van de brouwmeester tot de sponsoring manager, maar ook de water technoloog, de barman en de baas van de stal tot aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het is duidelijk dat iedereen het groene Heineken bloed door zijn aderen voelt.

Plaats een Comment!