Details

Geplaatst door op 2011-08-24

Bestaat er anno 2010 nog zoiets als privacy? De intiemste zaken over onszelf delen we tegenwoordig op blogs, op Facebook of op Hyves. Maar ook overheidsdiensten en commerciële bedrijven verzamelen intussen steeds meer van onze gegevens.

Camera’s op straat, vingerafdrukken voor een nieuw paspoort, telecom- en reisgegevens, ons surfgedrag op internet: alle gegevens worden opgeslagen. Maar door wie, en waarom? Wat gebeurt er daadwerkelijk met onze gegevens? Hoe ziet de wereld achter de bewakingscamera’s, kentekenregistratie en het biometrisch paspoort er precies uit?

Wat nou privacy?! ontrafelt de wereld achter de camera’s, de databanken en profielen. Een zogenoemde ethisch hacker gaat voor ons op pad om te onderzoeken hoe makkelijk onze telefoons, paspoorten en pasjes zijn te kraken. We kijken hoe bewoners reageren als er in hun wijk ineens cameratoezicht-borden aan de lantaarpaal worden gehangen. En we gaan op pad met de politie in Rotterdam, die laat wat ze kunnen met nieuwe technologie en waarom er bijvoorbeeld geen auto meer ongezien de stad binnen komt.

Plaats een Comment!