Details

Geplaatst door op 2012-10-22

In de afgelopen jaren is de radicale online groep die bekend staat als Anonymous geassocieerd met aanslagen of “hacks” op honderden doelwitten. Boos door kwesties zo divers als het auteursrecht, misbruik en politiegeweld. Ze namen het op tegen pedofielen die kinderpornografie verspreidden, ze hebben het Bay Area Rapid Transit-systeem platgelegd en zelfs dwongen ze een patstelling af met Mexicaanse drugskartels. Ze hebben multinationals als Sony, cyberveiligheids bedrijven als HBGary Federal en wannebe internet controleurs zoals de Church of Scientology gekraakt.

Ze braken ook in bij Mastercard, Visa en Paypal nadat deze groepen financiële transacties bevroren tot Wikileaks. Samen met andere hacktivist groeperingen als Telecomix hebben ze cyberaanvallen gelanceerd tegen buitenlandse overheden ter ondersteuning van de Arabische lente. Ze dienden als technische ondersteuning voor de Occupy beweging en hebben hun stempel weten te drukken op talloze opstanden over de hele wereld. Een deelnemer beschreef hun protesten als “ultra gecoördineerde motherfuckery.”

Maar wie is/zijn Anonymous?

Ze worden criminelen genoemd, “hackers op steroïden” en zelfs terroristen. Maar de overgrote meerderheid van degenen die zich identificeren als Anonymous overtreden de wet niet. Zij zien zichzelf als activisten en beschermers van de vrijheid van meningsuiting, en hebben de sterke neiging om op te staan wanneer zij een bedreiging zien voor de internetvrijheid of persoonlijke levenssfeer.

Plaats een Comment!