Details

Geplaatst door op 2011-08-15

Deze documentaire van BNN gaat over de rapper Unorthadox en dan met name zijn kant van het verhaal wat betreft zijn breuk met Anouk ( ja de zangeres van ‘Nobody’s Wife’ en andere hits). Dat BNN met een documentaire komt over rapper Unorthadox, zal niet veel mensen zijn ontgaan. De rapper kondigde het eerder al aan in Spuiten & Slikken, mocht er vervolgens het een en ander over zeggen in De Wereld Draait Door en ook de showrubrieken stonden er bol van. Hoewel Unorthadox zelf naar voren brengt dat we hem volgen in aanloop naar zijn eerste album, zou de documentaire vooral een film zijn geworden over de breuk met Anouk.

De zangeres heeft overigenszelf verzocht nergens in beeld te willen komen, zodoende moest er ook heftig geknipt worden in de docu aangezien ze dit besluit pas later bekend maakte. Unorthadox bekent dat hij is vreemdgegaan. “…maar zeker niet zonder reden.”, aldus de rapper wiens echte naam Robert Coenen is. De slachtofferrol die Unorthadox aannam pikte Anouk niet en sloeg keihard terug. Zelden kreeg een documentaire zoveel publiciteit…

Anouk stelt dat Unorthadox niet een keertje is vreemdgegaan, maar dat hij er meerdere affaires tegelijk op na hield. Met mensen die gewoon thuis over de vloer kwamen en werden gezien als vrienden van de familie Anouk-Dox. Vanzelfsprekend voelt ze zich genaaid en bedrogen. Het levert ongetwijfeld veel inspiratie op voor haar nieuwe album To Get Her Together, welke volgende maand verschijnt. Maar dat terzijde.

BNN vertelt over de film: “Regisseur en goede vriend Danny Stolker maakte een intiem portret van een jongen van de straat die ineens BN’er wordt. Terwijl zijn carrière een vlucht neemt met optredens met Kyteman’s Hiphop Orchestra, Q4 en het theaterstuk ‘The last poets’, slipt de liefde hem door de vingers. Zijn nieuwe leven als publiek persoon in de spotlights valt hem zwaar. En dan, BAM, staat Unorthadox ineens weer in zijn oude leven. Een kaal troosteloos appartement. Tot overmaat van ramp loopt na de breuk met Anouk de kelder onder water, waar hij al zijn dagboeken vanaf zijn elfde bewaarde. Een heel leven aan herinneringen is letterlijk verzopen.”

1 Comment

  • watraeye 8 jaren geleden

    nou ja we kennen de story van Anouk en Dox, zielig ook voor die kinderen maar wat echt leip is continu die reclame onder de docu van “regel uw echtscheiding snel en eenvoudig online.Die jongen moet lekker zijn eigen boontjes gaan doppen.

Plaats een Comment!